Must Watch English Movies in 2013

ANDA SUMER DISUNATKAN UNTUK MENONTON FILEM-FILEM 
YANG SAYA NAK CADANGKAN KEPADA ANDA ! IN CAPSLOCK?

No, that’s just the excited intro. Hello there geguys dan gegurls sekalian alam

so cm biase tak mau membebel byk sgt, dekat bawah ni aku dah sediakan trailer untuk korang tgk dan pilih which movie yg korang rasa worth it untuk di laburkan RM15 hinggit tuh
goooooooooooooooo !!!


Tajuk Filem : The Impossible (Click untuk tgk rating yg diberikan oleh IMDB)
Tarikh Tayangan : sedang ditayangkan sekarang 




Komen untuk citer nih : If you want to get the experience of Tsunami 2004, watch 'The Impossible' a true story from Tsunami 2004 tragedy in Phuket..Tapi kalau u plan nak pegi vacation kat pantai soon...
Don't watch (Cik Izwan)
The Impossible is one of the best movie that i have ever seen. It has a lot of heart touching moment that can make you cry. The most challenging aspect of this movies is to make the disaster looks real and they did a good job to recreate the disastrous Tsunami and manage to convince me to take a deep breath on most of the heartfelt scenes.There are many powerful scenes in this true life and death scenario that leads you to have an emotional breakdown while watching it (Faiq Fuat)

Tajuk Filem : MAMA (Click untuk tgk rating yg diberikan oleh IMDB)
Tarikh Tayangan : Sedang Ditayangkan Sekarang

Komen untuk citer nih : 
Mama...is one of the horror story that depicts flashback of memorable black event for a mother n a baby. The storyline is more or less similar like other horror movie. The beguiling performances from the younger cast's really make this supernatural story alive. Not the best that i've seen so far but the genuinely creepy moments really pops the storyline to a mysterious and suspense element. Its a perfectly scarefest though ended with expected scene

Tajuk Filem : Hansel & Gretel: Witch Hunters (Click untuk tgk rating yg diberikan oleh IMDB)
Tarikh Tayangan : Sedang Ditayangkan Sekarang
Pengarah : Tommy Wirkola

Komen untuk citer nih : 
instead of The Last Stand that make Arnold Schwarzenegger as their HERO, i choose to watch Hansel & Gretel. Hansel & Gretel: Witch Hunters is one of numerous attempts to reinvigorate fairytales after Red Riding Hood production that i can consider a notable failure last year but lucky for Snow White and the Huntsman it went well. Nonetheless, have you ever thought about what happened to little Hansel and Gretel after they escaped from the evil witch’s sweet candy house? Unexpectedly they grew up becoming witch hunters with guns, grenades with black tight suit without knowing that they have witch bloodline running in their veins more or less similar with Blade the Vampire Hunter or maybe Buffy the Vampire Slayer. The existence of good witches and the bad ones have major differences in power level whereby you can clearly see that the good ones are merely powerless compared to the evil ones. The action is more gorier and brutal than you may expect with lots of blood swooshing as heads get smashed and witches get smacked down. Overall its a movie packed full of crushed skulls, exploding bodies and even nudity and i like it so much. 7/8 star i give

Tajuk Filem : Bullet To Head
Tarikh Tayangan : 31-JAN-2013
Pengarah : Walter Hill

Komen untuk citer nih : 
Jika anda peminat Sylvester Stallone dan antara peminat citer-citer triller mcm Die Hard jadi anda tergolong antara golongan yg terpilih untuk menonton filem ini.

Tajuk Filem : WARM BODIES
Tarikh Tayangan : 01-Feb-2013
Pengarah : Jonathan Levine

Komen untuk citer nih : 
enuff said, jika anda inginkan kelainan mengenai filem zombie (selain zombie kampung pisang)..
inilah filemnya #Sekian

Tajuk Filem : Die Hard 5: A Good Day to Die Hard
Tarikh Tayangan : 14-Feb-2013
Pengarah : John Moore

Komen untuk citer nih : 
Hero tua pon, hero tua lah..janji rock...

Tajuk Filem : Jack The Giant Slayer
Tarikh Tayangan : 28-Feb-2013
Pengarah : Bryan Singer

Komen untuk citer nih : 
anda patut tgk citer ni jika mengkeme-mengkeme suker tgk citer-citer cm snow white, pinochio dan sebagainya 

Tajuk Filem : Dead Man Down 
Tarikh Tayangan : 07-Mac-2013
Pengarah : Niels Arden Oplev

Komen untuk citer nih : 
anda perlu untuk menonton filem ini jika anda mendambakan filem aksi instead of filem-filem Alamak Toyol mahupon hantu dalam botol kicap atau pon anda inginkan filem better lg drpd filem Mael Lambung

Tajuk Filem : GI JOE 3: Retaliation
Tarikh Tayangan : 21-Mac-2013
Pengarah : Jon Chu

Komen untuk citer nih : 
xda komen selain nk ckp sepatutnya filem ni ditayangkan APRIL tahun lepas tp entah kenapa dia anjakkan ke tahun ni..#Pelik

Tajuk Filem : IRON MAN 3 
Tarikh Tayangan : 25-April-2013
Pengarah : Shane Black

Komen untuk citer nih : 
Sejujurnya lah akan aku cakap, iron man 2 adalah satu kegagalan that why pengarah die kena tukar. kalo mengikut sinopsis yg aku baca dan aku fahamlah kan. filem kali ni stack terpaksa menentang kejahatan dgn gajet asal iron man dan nalurinya lepas kelengkapan canggih die sumer #JAHANAM kena bedil

Tajuk Filem : Star Trek Into Darkness
Tarikh Tayangan : 16-May-2013
Pengarah : J.J. Abrams

Komen untuk citer nih : 
TAKDE KOMEN


Tajuk Filem : Fast And Furious 6
Tarikh Tayangan : 23-May-2013
Pengarah : Justin Lin


Komen untuk citer nih : 

Simply can't wait

Tajuk Filem : Man Of Steel

Tarikh Tayangan : 13-June-2013

Pengarah : Zack Snyder



Komen untuk citer nih : 

Rasanya sumer menantikan filem ni untuk tahun 2013
konon cm FILM OF THE YEAR lah kata ko


Tajuk Filem : World War Z
Tarikh Tayangan : 27-June-2013
Pengarah Marc Forster



Komen untuk citer nih : 

Susah nk ckp coz aku pon tak brape paham ngan trailer die
tp kalo brad pitt berlakon jarang lah filem die mengecewakan walaupon ada je filem die yg choiii


Tajuk Filem : The Lone Ranger
Tarikh Tayangan : 04-July-2013
Pengarah Gore Verbinski



Komen untuk citer nih : 

Mungkin anda menantikan filem #ManOfSteel tp sejujurnya saya menantikan filem ini kerna saya adalah peminat #jOhnyDepp sekian lah

Tajuk Filem : Pacific Rim
Tarikh Tayangan : 11-July-2013
Pengarah Guillermo del Toro



Komen untuk citer nih : 


rasanya filem-filem cmni perlu untuk ditonton oleh gamers-gamers

Tajuk Filem : 300 : Rise Of The Empire
Tarikh Tayangan : 02-August-2013

Pengarah Noam Murro



Komen untuk citer nih : 

official trailer masih takde lagi..so tgk poster je lah erk 
jika anda pernah menonton filem 300 yang pertama mengapa tidak untuk sequel mereka untuk kali ini

Tajuk Filem : Thor 2 : The Dark World
Tarikh Tayangan : 08-November-2013

Pengarah Alan Taylor



Komen untuk citer nih : 

official trailer masih takde lagi..so tgk poster je lah erk 
jika anda pernah menonton filem thor yang pertama mengapa tidak untuk sequel dewa kilat ini untuk sekian kalinya

Tajuk Filem : The Hobbit: The Desolation of Smaug
Tarikh Tayangan : 12-December-2013

Pengarah Peter Jackson



Komen untuk citer nih : 

official trailer masih takde lagi..so tgk poster je lah erk 

sejujurnya aku bukan lah peminat citer jenis-jenis cmni tp menurut ckp kwn aku, this movie mmg best dan patut di tonton.. anda perlu menonton filem ini jika anda adalah peminat Lord Of The Ring

that all mate, filem-filem Omputih yang aku nk suggest untuk korang tgk..
next entry "Filem-Filem Melayu Yang Perlu Korang Tonton"

p/s : kalo koang ad citer best nk suggest please leave a comment.
dan aku tinggalkan korang link untuk Filem-Filem lain jugak What's coming up at a cineplex near you.(Tekan Sini) dan Gambar antara Filem pilihan pengkritik filem 
:)
chow 








0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Followers

Merepek

MeREpek

My Photo
JAWATAN RASMI 1. Bekas President klub kipas fadril 2:President klub jejaka tisu 3:President klub hatiku taman firdausi 4:Speaker kelab rongenggan 5:Ahli majlis tertinggi klub suka suki

Thank Stalkers